Muolaan vaakuna Muolaalaisten seura ry
.Muolaa.fi

Муолаa по русски
Etusivu Ajankohtaista Kartat Kirkko Muistomerkit Linkit Talkoot Myynti

Fb logo
Muolaa Facebookissa


Kyyrölä
Facebookissa


Муолаа
Venajan lippu

Так Муолаа осталась жить

Так жили раньше в селе Пуннус волости Муолаа

Yle

Matka Punnukseen 2020
Katso ennakkotiedot tästä.

Talkoomatkat 2019

Kynttilämatka joulukuussa tässä
Lokakuun talkoomatka tässä
Syyskuun talkoot: Ristin kunnostus kirkkorannassa tässä

Elokuun talkoomatka tässä
Heinäkuun talkoomatka tässä
Muistojuhlan talkoot tässä
Kolmas talkoomatka tässä
Toukokuun talkoomatka kuvina täällä
Huhtikuun talkoomatka kuvina tässä

Muolaan vaakuna päätyi Floridan Suomi Talon seinälle

Florida


Tapasin viime kesän Karjalaisissa kesäjuhlissa Amerikan suomalaisten Floridassa ylläpitämän Suomi Talon puheenjohtajan Sirpa Ahon. Hän tuli tutustumaan Muolaan esittelypöytään ja kertoi Suomi Talon kokoavan Suomen kuntien vaakunoita. Talon seinille ripustettu kokoelma on jo vaikuttava: yli 400 kuntavaakunaa, joissa on sekä nykyisten ja lakkautettujen että luovutettujen alueiden vaakunoita.

 

Hän esitti toivomuksen saada sinne myös Muolaan kunnan vaakunan ja lupasin viedä toivomuksen seuran hallitukselle. Varastosta löytyi vaakuna, jonka hallitus päätti lahjoittaa Suomi Talolle.

Itsenäisyyspäivämme 6.12. on suuri juhla myös Floridan suomalaisille. Tilaisuuden ohjelmassa on aina kyseisenä vuonna saatujen vaakunoiden julkistaminen ja näin tehtiin tänäkin vuonna. Sirpa Aho itse esitteli saadut vaakunat, joita oli kaksi. Näistä toinen oli Muolaan ja toinen Kivennavan vaakuna. Koskettava yhteensattuma on, että Sirpan omat juuret ovat näissä kahdessa pitäjässä. Hänen äitinsä äiti oli kotoisin Muolaan Telkkälästä ja äitinsä isä Kivennavan Kaukolempiälästä.

Saimme Sirpalta kauniin kiitosviestin ja hienon kuvan Suomi Talon itsenäisyyspäivän juhlasta. Kuvassa edellä mainitut vaakunat ja Sirpa Aho.

Leena Korppoo
Muolaalaisten seuran varapuheenjohtaja

 

MUOLAA JUHLA Somerolla

Lauri Rämön kokoamat kuvat pdf tiedostoina.
Osa I
Osa II
Osa III
Osa IV
Eijä Järvisen juhlapuhe


Muistojuhla Muolaassa 30.6.2019
Raportti juhlasta tässä

Muolaasta tietoa venäjäksi

Muolaalaisten seura vastaa Muolaan nykyisten asukkaiden kiinnostukseen paikkakunnan historiasta julkaisemalla verkossa tietopaketin venäjäksi.

Seura on käännättänyt venäjäksi seitsemän artikkelia kiitetystä kirjasta ”Näin Muolaa jäi elämään”. Se palkittiin ilmestymisvuonna 2016 vuoden karjalaisena kirjana.

”Kotiseutumatkailun tultua luvalliseksi ilmaantumisemme sankoin joukoin entisille asuinsijoillemme, on ollut alueen nykyisille asukkaille ihmetyksen ja hämmennyksen aihe. Miksi ihmiset kulkivat ja tutkivat raunioilla ja maastossa, miksi vanhoista kirkkomaista tuli kokoontumispaikkoja. Tietoa alueen suomalaisesta historiasta alettiin jakaa ihmisten tutustuttua kotipaikkojensa nykyasukkaisiin”, taustoittaa Eija Järvinen, Muolaalaisten seuran puheenjohtaja.  Lue lisää tästä

Так Муолаа осталась жить

Опубликованная в 2016 году книга "Так Муолаа осталась жить" рассказывает о судьбах семей, покинувших Муолаа, и о том, как сохраняется наследие Муолаа. Теперь часть текстов из книги можно прочесть по-русски. Читать дальше

Eemil Luukka-seminaari 16.8.2018 klo 18.00 Urjalassa
Alustajina Hannu Luukka, Eero Ekman ja lehdistöneuvos Seppo Sarlund
Sarlundin alustus Eemil Luukka politiikassa tässä pdf-muodossa
Kuvat esiintyjistä


Muolaan pitäjäjuhla ja Muolaalaisten seuran 70-vuotisjuhla Urjalassa 28.7.18

Valokuvia Muolaan juhlasta tässä pdf-muodossa

Video juhlasta https://www.youtube.com/watch?v=p42VnyyWNCI

Kuvaus Seppo Vaittinen

sukukirja

Meron sukukirja

Muolaan Merojen sukukirjasta on tehty uusi painos ja sitä myydään hintaan 50 € sukuseuran jäsenille ja 65 € ei jäsenille. Tilaukset
mervi-marja.mero@pp.inet fi

Vainajien muistojuhla Muolassa 1.7.2018
Katso kuvia tästä ja kuvia paikallisille asukkaille järjestetystä tilaisuudesta tästä.
Puheenjohtaja Eija Järvisen avaisjaispuhe tässä.
Sirpa Soinilan kuvia Vainajien muistojuhlasta tässä
Erään hautakiven tarina tässä

Muistojuhlan talkookuvat täällä

Kunniamaininta kirjalle Ko tul se sota

Karjalatalolla pidettiin 18.11.2017 vuosittaiset Pitäjä- ja sukumarkkinat, jossa julkistettiin Karjalan Liiton puheenjohtajan Pertti Hakasen valitsema vuoden pitäjä- ja kyläkirja. Leena Korppoon isänsä Lauri Kanteen kirjoista toimittama kolmiosainen teos Ko tul se sota sai Liiton kunniamaininnan. Valinnan tehnyt Pertti Hakanen kiitti teosta henkilökohtaiseksi tarinaksi, joka vie lukijansa mukanaan ja kuvaa elävästi kannakselaisten elämää sotaa odoteltaessa ja sodan aikaa elettäessä.

Leena Korppoo totesi kiitospuheenvuorossaan, että kirja kertoo Muolaan Soittolan kylästä ja samalla kuvaa niitä tuntoja ja kokemuksia, joita lukuisissa muissakin Kannaksen kylissä koettiin vuosina 1939 – 1944.

Kirjaa on myynnissä Muolaalaisten seuralla (pekka@muolaa.fi) , Karjalaisella Nuorisoliitolla Helsingissä (leena.rintala@karjalainennuorisoliitto.fi) ja sitä voi myös tilata suoraan Leena Korppoolta (leena.korppoo@kolumbus.fi).

Kotul se sota

”Ko tul se sota” kokoaa Kannaksen kohtalot

Lauri Kanteen kirjoittama kolmiosainen kertomus kannakselaisen kylän väen kohtaloista talvi- ja jatkosodan aikana on nyt koottu yksiin kansiin ja julkaistu kesällä 2017 nimellä "Ko tul se sota". Itse nämä vaiheet nuoruudessaan Muolaan Soittolan kylässä elänyt Lauri Kantee kuvaa aidosti ja koskettavasti, kuinka kyläläiset sodan uhasta huolimatta uskovat tulevaisuuteen ja jatkavat arkista elämäänsä aina taistelujen alkuun asti, kuinka he selviävät raskaista evakkomatkoista ja miten mielen täyttää onnen tunne, kun tuhottua kotikylää päästään uudelleen rakentamaan jatkosodan sytyttyä.

Kirjan myyntihinta on 20 € ja sitä voi tiedustella Pekka Moisanderilta ja Eija Järviseltä sekä kirjan toimittajalta Leena Korppoolta. Yhteystiedot tästä

Lue kirjan esittely tästä

Muolaa-juhla Forsassa 30.7.2017

Katso Lauri Rämön kuvat tästä

Erkki Känkäsen tervehdyspuhe tässä pdf-muodossa


Näin Muolaa jäi elämään


Muolaan pitäjäjuhlilla Jokioisilla julkaistiin Muolaalaisten Seuran uusi kirja, NÄIN MUOLAA JÄI ELÄMÄÄN. Kirjassa on 270 sivua ja 250 hienoa valokuvaa. Kirjaan on kirjoittanut 35 henkilöä, yhteensä 60 eri artikkelia!

Anne Kuorsalon kirjan esittely tässä

Kirjan sisällysluettelo tässä

Kirjan myyntihinta on 35 e. Kirjaa saa tilata ainakin Eija Järvinen, Hannu Kontio, Pekka Moisander, Lauri Rämö ja Anne Kuorsalo.
Seuran yhteystiedot löydät tästä.

Akaan Seudun arvio kirjasta Näin Muolaa jäi elämään tässä

kirja

Nojatuolimatka Muolaaseen

”Näin Muolaa jäi elämään” –kirja vei minut nojatuolimatkalle Muolaaseen. Oli tulossa hiljainen viikonloppu, mutta sitten Riitta-serkkuni pistäytyi kylään kainalossaan Wiipurinrinkeli ja uunituore kirja ”Näin Muolaa jäi elämään.” Miten paljon haastamista, kun harvoin tavataan. Millä ilolla muistoja kertoillaan!

Suu makiana ja muistelemaan herkistyneenä avaan uutukaisen kirjan. En ole käynyt vuosiin siellä kotona, mutta muistot tulevat, kun avaan tämän sekä sisällöltään että muutenkin painavan kirjan.

Lue Muolaan Ylä-Hotokassa 1932 syntyneen Sinikka Miettisen arvio kokonaisuudessaa tästä.

Muolaan ja Kyyrölän miehet talvisodassa 1939–1940

Muolaalaisten Seura on saanut Eugen Usanolta oikeudet kirjaan "Muolaan-Kyyrölän miehet talvisodassa 1939-1940 Er.P 4:n riveissä". Kirjasta on otettu näköispainos ja sitä on saatavilla Muolaalaisten Seuran ja Kyyrölä-kerhon kautta 15 euron hintaan.

Eugen Usanon toivomuksesta kirjan tuotto tullaan käyttämään Muolaan hautausmaiden hoitoon. Muolaalaisten Seura kiittää Eugen Usanoa tästä mahdollisuudesta. Kirjan edellinen painos oli loppunut ja kirja on herättänyt paljon kiinnostusta. Lisätietoja Pekka Moisanderilta tai Lauri Rämöltä.


Uscahanovin kirja

Katso ainutlaatuinen aikamatka Moiniemeen

Lassi ja Erkki Rämö ovat tuottaneet nykyaikaisen mediaesityksen Muolaan Moiniemen kylästä.
Teos on varsin tuore ja antaa kuvan alueen kehittymisestä yli kymmenentuhannen vuoden
aikana aina talvi- ja jatkosodan evakkoon lähtöön asti. Esitys avautuu tästä linkistä: https://vimeo.com/moiniemi/moiniemiMuolaan Rämöjen sukuselvitystä 1600 luvulta alkaen
Tutustu uuteen kirjaan tästä linkistä
Tästä linkistä saat kirjan hankintatiedo

Vinkki
Kyyrölän puusepäntehdas tässä linkissä
Tästä linkistä löydät digitoituna Karjala-lehdessä vuonna 1972 julkaistun Muolaa liitteen
Eläinlääkäri Erkki Luukan muistokirjoitus Helsingin Sanomissa


Muolaalaisten seuran uudet adressit ja onnittelukortit nyt saatavana

Onnittelukorttien koko on nelisivuinen A5.
Adressit normaaleja adressikokoa Korttien ja adressien kuva-aiheet ovat Muolaan kirkonmäeltä.Tiedustella voi johtokunnan jäseniltä ja paikallisilta Karjalaseuroilta.
Tästä näet kuvat adresseista ja onnittelukorteista:
Kielo adressin kannet.pdf
Porras adressin kannet.pdf
Adressien sisus.pdf
Lehtovirna onnittelukortti.pdf
Ruusu onnittelukortti.pdf

16.12.2019
Urjamedia
Aineistot osoitteella: Seppo Pirhonen, Tyryntie 39, 31760 Urjala, puh 040-5327780
Sähköposti: seppo.pirhonen@urjamedia.fi